Путін посилає США сигнали про те, що відкритий для обговорення заходів безпеки для України, – Bloomberg

26.01.2024, 11:32
153231

Президент Росії Володимир Путін дає зрозуміти США, що готовий обговорити завершення війни в Україні.

Читайте також: Рада розглядає запровадження в Україні базової військової служби для чоловіків до 25 років – Чернєв

Як повідомляють джерела Bloomberg, близькі до Кремля, він сигналізує через неофіційні канали, що готовий обговорити майбутні заходи безпеки для Києва.

Американські чиновники заявляють, що не знають про передбачувані пропозиції, які можуть виявитися пробною кулею, і не бачать ознак того, що російський президент серйозно налаштований на пошук шляхів припинення бойових дій.

“Натяки на відкритість Росії до переговорів – нехай навіть нещирі – можуть посіяти розкол серед союзників України, ізолювати Київ і підірвати зусилля президента Володимира Зеленського щодо завоювання підтримки його власної мирної формули, яка закликає до повного виведення російських військ”, – сказано в матеріалі.

Люди, близькі до Кремля, які попросили не називати їх імен, щоб не обговорювати питання, що не підлягають розголосу, сказали, що ці сигнали були передані високопоставленим американським чиновникам минулого місяця через посередника, якого вони відмовилися назвати. За їх словами, Путін, можливо, готовий розглянути питання про припинення наполягання на нейтральному статусі України і навіть в кінцевому підсумку відмовитися від протидії можливому членству в НАТО, загроза якого була головним російським виправданням.

Bloomberg стверджує, що за це доведеться заплатити ціну, яку Київ відкинув – згоду на контроль Кремля над територією, яка зараз становить близько 18% України.

Американські чиновники, які розмовляли з Bloomberg, дали зрозуміти, що налаштовані скептично.

“Ми не знаємо про передбачувані зміни в позиції Росії”, – прокоментувала представниця Ради національної безпеки США Адрієнн Уотсон.

Вона підкреслила, що рішення про те, коли і як вести переговори з Росією, буде приймати Україна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com