Путін визнав, що війна розпочалася 2014 року, і знову заговорив про вісім років “бомбас”

9.02.2023, 20:32
135641

У четвер, 9 лютого, президент РФ Володимир Путін на зустрічі із представниками авіаційної галузі цинічно заявив, що Росія “не розпочинала жодних бойових дій” в Україні, а “намагається їх закінчити”.

Читайте також: Аплодували стоячи: про що говорив Зеленський під час свого виступу у Європарламенті

Таку заяву господаря Кремля цитують російські пропагандисти.

На згаданій зустрічі Путін вкотре проголосив, що в Україні 2014 року відбувся “державний переворот”, після якого відбулися “події в Криму та на Донбасі” – так сором’язливо він називає незаконну анексію півострова та підтримані РФ сепаратистські заколоти в Донецькій та Луганській областях.

Кремлівський диктатор також завів стару платівку про вісім років “бомбас”, звинувативши українську армію в обстрілах так званих “ДНР” та “ЛНР”, які тривали від 2014 року.

“У порушення всіх домовленостей, усіх зобов’язань ці регіони Донбасу були взяті в блокаду, по них стали працювати з допомогою важкої військової техніки, неодноразово проводили крупні військові операції. Тобто вони почали війну тоді. Вони почали війну і вона тривала вісім років на знищення тих людей, які там живуть, які почувають себе кровно зв’язаними з Росією, російською культурою, російською мовою. Скільки можна було терпіти вже?” – заявив Володимир Путін, пояснюючи повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, яке почалося 24 лютого 2022 року.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com