Путінські генерали звинувачують США у розведенні бойових кліщів в Україні для зараження росіян бореліозом

9.07.2022, 15:00
123556

Міністерство оборони Росії звинувачує США у розведенні кліщів на південному сході України з метою збільшення кількості випадків хвороби Лайма серед росіян у прикордонному районі, повідомляють російські ЗМІ

На пресконференції в четвер начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ генерал-лейтенант Ігор Кирилов заявив, що американські фахівці збирали і розмножували кліщів на південному сході України, що співпало з різким збільшенням їх чисельності в російських регіонах, що межують з Україною, і зростанням числа випадків захворювання на бореліоз (хвороба Лайма).

Раніше генерал повідомив, що під час спецоперації армії РФ було отримано доповідь про роботу американських відомств щодо обмеження загрози війни в Україні у 2005-2016 роках. Одним зі спеціальних проєктів було вивчення іксодових кліщів, які можуть переносити цілу низку надзвичайно небезпечних інфекцій (туляремію, лихоманку Західного Нілу або лихоманку Крим-Конго), проєкт здійснювався фахівцями з Техаського університету. Збір кліщів відбувався в основному в південно-східному районі де розташовувалися природні осередки інфекції, характерні для територій Російської Федерації”, — сказав Кирилов.

Читайте також: “Ризики ми повинні бачити”: Путін визнав, що санкції допекли, і закликав готуватися до нафтового ембарго

У цьому контексті, за словами генерала, проведення досліджень американськими вченими співпало з “різким зростанням зараженості українського населення, а також зі збільшенням кількості кліщів у низці російських районів на кордоні з Україною”.

З початку вторгнення в Україну росіяни неодноразово заявляли, що США створили лабораторії для розробки біологічної зброї. Ця тема стала найпоширенішою у російській пропаганді

Навіть Путін заявив, що в Україні було розроблено сполуки для біологічної зброї і що в ході “спеціальної військової операції” Росія отримала “документальні докази” такої діяльності, що здійснюється на українській території за підтримки США. Звичайно, росіяни так і не надали ці “докази”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com