Рада посилила відповідальність за продаж дітям електронних сигарет

2.12.2020, 12:10
90572

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками урядовий законопроект № 3628 про внесення змін до законодавства щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Читайте також: Підпал або 100 ударів по голові: хлопчик з Бердянська розповів всі деталі зйомок “крутого” відео (фото, відео)

Відповідне рішення підтримали 309 народних депутатів України.

Законопроектом передбачається внесення змін до законодавства в частині посилення адміністративної відповідальності, встановлення заборони продажу електронних сигарет особам, які не досягли 18 років, на рівні із традиційними тютюновими виробами.

Так, за продаж неповнолітнім електронних сигарет та рідин для них передбачається штраф у розмірі від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів громадян. Такий самий штраф передбачається за торгівлю пивом, алкогольними та слабоалкогольними напоями, електронними сигаретами з рук.

Також передбачається, що на час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, куріння тютюнових виробів, вживання електронних сигарет.

У профільному комітеті рекомендували Раді ухвалити проект закону в другому читанні та в цілому, як закон.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com