Рада ухвалила за основу законопроєкт про призов резервістів

17.09.2020, 18:21
84397

Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкт про удосконалення виконання військового обов’язку та ведення військового обліку. Про це йдеться на сайті парламенту.

Читайте також: Європарламент не визнав Лукашенка президентом і вимагає ввести санкції

Як зазначається, документ №3553 передбачає призов на проходження військової служби осіб із числа резервістів в особливий період. Зокрема, пропонується надати президенту України право призивати на службу громадян України, зарахованих до військового оперативного резерву, без оголошення мобілізації на строк до шести місяців.

Крім цього, у законопроєкті пропонується зробити обов’язковим при працевлаштуванні військово-обліковий документ. Таким чином роботодавці повинні будуть вести персональний військовий облік резервістів.

Також документ має на меті збільшити штрафи за порушення законодавства про оборону чи правил військового обліку. Так, за ухилення від військових зборів резервісти будуть змушені заплатити від 8 до 11 тисяч гривень. Тоді як за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, за призовом і в особливий період резервістам може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

До слова, законопроєкт має на меті удосконалити комплектування Збройних сил України та привести системи військового обліку та військового управління у відповідність зі стандартами НАТО

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com