Радники лідерів країн “нормандського формату” погодили спільне комюніке

27.01.2022, 09:32
110070

26 січня у Парижі пройшла зустріч політичних радників лідерів країн Нормандського формату, за результатами якої було погоджено спільне комюніке та домовлено про наступну зустріч за два тижні в Берліні.

Читайте також: Розкрили основні позиції письмової відповіді США на вимоги Росії

Про це повідомляють на сайті Офісу Президента, пише УНІАН.

Там зазначили, що в комюніке представники Німеччини, Франції, України та Росії наголосили: налаштовані зменшити поточні розбіжності задля просування переговорного процесу.

Також інформують, що радники виступили на підтримку безумовного додержання режиму припинення вогню, про яке було домовлено 22 липня 2020 року, попри розбіжності щодо інших питань виконання Мінських угод.

Читайте також: Шуфрич і Ко услід за Путіним пропонують позбавити Україну майбутнього в НАТО

«Сторони також обговорили важливість активізації роботи Тристоронньої контактної групи та її робочих груп з метою швидкого прогресу в реалізації Мінських домовленостей», – сказано у спільному комюніке.

Перший заступник глави делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін зауважив, що лаконічність спільного комюніке демонструє те, що перемовини відбувалися нелегко, але сторони намагалися знайти точки дотику.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com