Рання полуниця може сильно нашкодити: кому її не можна їсти категорично

25.04.2021, 14:03
96412

Свіжа полуниця вже почала з’являтися на полицях магазинів і на ринках. Але ціни на неї кусаються– від 200 грн за кілограм. Продавці пояснюють це тим, що “поки не сезон”.

Читайте також: Вчені з’ясували, як коронавірус вражає мозок людини

Однак головне питання навіть не в ціні, а в тому – чи безпечна рання полуниця, навіть за високу ціну.

Відповідь на це питання в програмі “Ранок з Україною” на каналі “Україна” дала нутриціолог Оксана Соколова.

“В Україні немає норм, що регулюють кількість нітратів у полуниці. До того ж, щоб ягоди не зіпсувалися під час транспортування, перевізники хитрують і обробляють її хімікатами”, – коментує лікар.

У чому небезпека ранньої полуниці

За словами Соколової, рання полуниця часто містить нітрати.

“Тому людям зі слабким імунітетом, зі слабким здоров’ям, а також годуючим мамам, літнім людям і дітям такий продукт вживати не можна. Нітрати забруднюють кров, печінку і ми отримуємо отруєння”, – пояснює нутриціолог.

А якщо дуже хочеться посмакувати улюбленою ягодою, то принаймні зробіть її більш безпечною.

“Слід вимочити полуницю або будь-яку іншу ягоду протягом 30 хвилин. В процесі вимочування продуктів нітрати частково виходять. Для цього краще використовувати холодну фільтровану воду, можна додати трохи солі, адже сіль на себе бере ці шкідливі речовини”, – зазначила експерт.

Але краще почекати сезонний урожай. Тим більше, запевняють експерти, українська полуниця з’явиться у продажу вже в кінці травня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com