Реформа освіти в дії: зараховувати дітей до першого класу будуть шляхом жеребкування

7.05.2018, 14:56
2412

Дітей, які цього року вступатимуть до першого класу шкіл, що не закріплені за їх місцем проживання, у разі недостатньої кількості вільних місць будуть відбирати методом жеребкування.

Відповідний наказ видало Міністерство освіти України.

Як вказано у документі, кожна дитина гарантовано матиме місце в закріпленій за територією її проживання школі. Також діятиме правило, що якщо станом на 31 травня загальна кількість поданих у школу заяв не перевищує кількість місць в першому класі, то не пізніше 1 червня видається наказ про зарахування всіх дітей.В той же час якщо на вільні місця є більша кількість претендентів з незакріпленої території, то між ними буде проведено жеребкування.

Зазначається, що жеребкування проводитиметься публічно, за добровільної участі батьків та доступу ЗМІ й громадських організацій.

“Жеребкування проводиться за допомогою барабана, скриньки чи іншого пристрою, який має бути виготовлений з прозорого матеріалу, з використанням однакових за розміром, кольором, вагою, формою а іншими ознаками кульок, карток, аркушів паперу тощо. Жеребки виготовляються чи запаковуються у спосіб, що унеможливлює ознайомлення з їх змістом до моменту діставання їх з пристрою”, – написано у наказі МОН.

Жеребкування проводитиметься з 5 по 10 червня, на оскарження рішення в місцевих управліннях освіти буде виділено два дні.

До 31 травня батьки мають подати документи до шкіл, в які планують поступати. Це копія свідоцтва про народження, копії або оригінали медичних документів та заява від одного з батьків. У разі, якщо дитина вступить до школи, яка не закріплена за її місцем проживання, зі “своєї” треба принести довідку про відрахування, яку видадуть за один робочий день.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com