Релігійна громада на Київщині перейшла з ПЦУ назад до УПЦ МП

8.07.2019, 21:47
32348

Релігійна громада Свято-Успенського храму села Морозівка Бориспільської єпархії Української Православної Церкви, яка раніше перейшла в нову Православну Церкву України, повернулася в УПЦ МП.

Читайте також: У Софії Київській зібрався синод ПЦУ

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на YouTube-канал керуючого справами УПЦ Митрополита Антонія, 8 липня владика прийняв віруючих і настоятеля храму Морозовки, священика Миколу Брегу, які принесли покаяння Церкви за ухилення в розкол і висловили бажання повернутися в лоно Української Православної Церкви МП.

Владика прийняв каяття священнослужителя, однак нагадав, що ухилення в розкол є гріхом і злочином перед Церквою.

При цьому владика зазначив, що сподівається на усвідомлену позицію священика і всієї парафії села Морозівка.

Митрополит Антоній нагадав, що історії відомі випадки, коли Церква використовували в політиці, проте все це закінчувалося крахом.

“На жаль, у житті бувають ситуації, коли люди підміняють Церкву якимись політичними інституціями. Але з історії ми знаємо, що це все закінчувалося крахом. Крахом як для тих людей, які створювали ці організації, так і для людей віруючих. І страшно те, що люди вірять тим, хто носить священицьке облачення, і таким чином обманюють самі себе”, – сказав митрополит.

Читайте також: Філарет пояснив, чому він не підтримує Томос та ПЦУ

Митрополит Антоній нагадав, що споконвіку в Морозівці була православна церква, і “це була Христова Церква”, а також побажав, щоб для віруючих “період спокус” залишився позаду і ніколи не повторювався.

Як розповів настоятель морозівського храму, раніше церковна громада села “піддалася спокусі” і перейшла в нову церковну структуру України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com