Рецепти топових прохолодних напоїв в домашніх умовах

16.07.2023, 17:25
143786

У спекотну погоду, коли звичайна мінералка вже набридла, а їсти не хочеться – саме час приготувати лимонади та напої, які допоможуть охолодитися. Пропонуємо вам оригінальні рецепти прохолодних напоїв. Приготувати їх можна як на домашній кухні, так і подавати відвідувачам кафе чи ресторану, включивши напої до літнього меню.

Читайте також: Легкі в приготуванні та цікаві рецепти страв з кабачків

Квас з житнього хліба без дріжджів

Інгредієнти на одну порцію квасу:

– житній хліб – 300 гр;

– цукор – 100-150 гр;

– питна вода – 2 л;

– родзинки – 25 гр.

Приготування: хліб нарізаємо невеликими скибочками, трохи підсушуємо їх в духовій шафі до утворення скоринки і характерного аромату (якщо занадто пересмажити сухарі, то у напою може з’явитися неприємна гіркота). Хліб заливаємо крутим окропом, всипаємо норму цукру і розмішуємо.

Коли суміш охолоне до 20-25 C, переливаємо її в банку, додаємо родзинки і залишаємо в теплі і темряві для бродіння. Після появи кислуватого запаху і піни на поверхні рідини витримуємо напій ще два-три дні і відфільтровуємо, за необхідності додаємо цукор.

Переливаємо в пластикові пляшки, залишаючи 5-6 см до горлечка. Пляшкам даємо постояти в теплі, потім охолоджуємо протягом чотирьох годин, і напій готовий. Термін зберігання такого квасу – не довше 5 днів навіть в холодильнику.

Важливо: смак квасу багато в чому буде залежати від якості використовуваного хліба. Він повинен бути ароматним, і черствіти через один-два дні. Якщо взяти бородинський хліб, то у напою буде легкий присмак і аромат кмину.

Полуничний лимонад

Інгредієнти:

– полуниця – 200 гр;

– лимон – 1 шт;

– базилік – 2 гілочки;

– газована вода – 1 літр;

– цукор – 1 склянка.

Приготування: заливаємо лимон гарячою водою та даємо настоятися, щоб зменшити гіркоту цедри. Засипаємо полуницю цукром та збиваємо у блендері. Додаємо до отриманого полуничного пюре подрібнений базилік (за бажанням можна не використовувати базилік при приготувані напою).

Заливаємо газованою водою і залишаємо настоюватися у холодильнику. Ретельно знімаємо шкірку з лимона. Нарізаємо кільцями одну його половину, а з іншої — вичавлюємо сік, після чого проціджуємо ароматну суміш. На дно глечика кладемо гілочку базиліка, шматочки лимона, лід і полунично-базилікову суміш.

Коктейль HUGO з лимонадом

Цей коктейль шалено популярний у Європі. Щоправда, класичний рецепт включає не лимонад, а вино і мінеральну воду. Ми пропонуємо приготувати безалкогольний варіант цього чудового коктейлю.

Інгредієнти для однієї порції:

– сироп з бузини – 20 мл;

– домашній лимонад – 200 мл;

– кілька листочків м’яти;

– 2-3 скибки лайма;

– кубики льоду.

Приготування: до охолодженого келиха додаємо м’яту і трохи розминаємо. Додаємо сироп із бузини, наливаємо лимонад. Насамкінець кладемо лід та лайм і насолоджуємося холодним напоєм.

Мохіто

Інгредієнти:

– 5-7 гілочок свіжої мяти;

– дрібно нарізаний лайм;

– шматочоки нарізаного лимону;

– «Спрайт» або мінеральна вода (залежно від смакових уподобань) – 1,5 літр;

– кубики льоду.

Приготування: м’яту 5-7 гілочок легенько розминаємо, додаємо лайм та маленький шматочок лимону. Заливаємо «Спрайтом» або мінаральною водою (якщо використовувати звичайну мінералку, то варто додати чайну ложечку цукру). Додаємо шматочки льоду, напій готовий.

Сангрія

Інгредієнти:

– консервовані або свіжі персики – 200 гр;

– лимон – 0,5 шт.;

– апельсин – 0,5 шт.;

– груша – 1 шт.;

– виноградний сік (краще використовувати домашній) – 1 л;

– газована вода зі смаком винограду – 0,5 л;

– листочки свіжої м’яти.

Приготування: мінеральну воду попередньо охолоджуємо. Лимон, апельсин та персики нарізаємо невеликими шматочками. Грушу ретельно чистимо від шкірки та нарізаємо кубиками. Дрібно нарізаємо м’яту.

На дно глечика викладаємо м’яту та фрукти, потім заливаємо все виноградним соком.

Суміш ставимо в холодильник на 40 хвилин. Перед подачею додаємо до напою охолоджену мінеральну воду зі смаком винограду.

Фруктовий пунш

Інгредієнти:

– апельсиновий сік – 1 склянка;

– ананасовий сік – 1 склянка;

– грейпфрутовий сік – 1 склянка;

– апельсин/грейпфрут/помело/лайм/лимон (можна використати все, або обрати шматочки саме того, що подобається саме вам);

– шматочки льоду;

– вишні (свіжі або консервовані, проте рекомендуємо обирати свіжі) – 10 шт,

– цукор – 3 ст. ложки.

Приготування: змішуємо соки, додаємо цукор і заливаємо у глечик чи одразу до склянок. Нарізаємо фрукти, видаляємо кісточки з вишень та додаємо в склянки за смаком.

Холодна кава

Інгредієнти:

– заварена кава;

– цукор;

– молоко;

– шматочки льоду.

Приготування: заварюємо каву за вашим смаком та чекаємо поки вона охолоне.

Додаємо лід в склянку, заливаємо кавою та молоком.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com