Результати перевірки якості масла: підробку майже неможливо розпізнати

18.03.2021, 16:50
95588

В Україні 62% перевіреного масла виявилися фальсифікатом. Підробка не відрізняється за ціною і її практично неможливо розпізнати неозброєним оком, – пише Олена Бережнюк (OBOZREVATEL).

Читайте також: В Україні знайшли фальсифікат масла і сиру

Про це в коментарі OBOZREVATEL заявив президент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз “Тест” Валентин Безрукий. За его словами, найрідше фальсифікат зустрічається в крупних торгових мережах:

“Супермаркети помітніші, їх легше “зловити” і оштрафувати. Тому велика частина фальсифікату все ж продається через ярмарки, базари, дрібнооптові ринки. Коли ви купуєте щось там, то ризикуєте набагато більше, ніж якщо купите масло в звичайному супермаркеті”.

При покупці масла не варто орієнтуватися на ціну. Фальсифікат давно перестали продавати задешево, адже покупець відразу розуміє, що в занадто дешевому маслі щось не так. Тому зараз фальсифікат коштує майже стільки ж, як і справжнє масло. Висока ціна – не запорука якості.

Відрізнити хороше масло від фальсифікату в побутових умовах неможливо, стверджує Валентин Безрукий. Всі методи визначення фальсифікату, розрекламовані в інтернеті, швидше за все, введуть в оману споживача. Харчова промисловість не стоїть на місці. Наприклад, зараз в фальсифікат не обов’язково кладуть пальмові жири, як прийнято вважати.

Жири в купленому маслі можуть бути і тваринного походження, але не молочні, як потрібно. Тому, якщо хочете уберегтися від підробок, краще купувати вершкове масло перевірених торгових марок, які раніше не були замішані в фальсифікаті продукту.

Як раніше писав OBOZREVATEL, іноді фальшиве масло можна визначити за консистенцією (воно м’якше від справжнього), кольором (не має бути помаранчевим) і ціною (пачка не може коштувати дешевше за 40 грн).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com