РФ атакувала Київ ракетами: де впали уламки і які наслідки (фото, відео)

25.03.2024, 13:32
156285

Російські війська влаштували ракетну атаку на Київ 25 березня, внаслідок якої уламки впали у Печерському, Солом’янському, Дарницькому і Голосіївському районах столиці. Є руйнування і поранені.

Читайте також: У “Крокус Сіті Холл” терористи з’являлися ще 7 березня: що їм завадило (фото)

Ракетний удар по Києву – які наслідки

За попередніми даними, внаслідок ракетної атаки на Київ зафіксовано падіння уламків у Печерському районі міста. Там було пошкоджено нежитловий будинок. Про це повідомив начальник Київської МВА Сергій Попко.

“У Печерському районі попередьно пошкоджено багатоповерхову нежитлову будівлю. Без послідуючого горіння. Оперативні служби працюють на місці. Попередьно, постраждала одна особа”, – заявив Попко.

Там зафіксовані руйнування на площі приблизно 100 кв. м.

За повідомленням ДСНС, у Печерському районі було пошкоджено триповерхову будівлю спортзали. На місці тривають пошуково-рятувальні роботи. Рятувальники розбирають завали.

Згодом голова МВА уточнив, що також зафіксовано падіння уламків у Солом’янському, Дніпровському та Голосіївському районах столиці. Пізніше в адміністрації поінформували, що дані про уламки у Дніпровському районі не підтвердилися.

“У Голосіївському районі міста Києва в лісосмузі виявлено уламки ракети. Попередньо, інформація щодо потерпілих та руйнування не надходила”, – вказали в МВА.

Згодом з’ясувалося, що в Солом’янському районі пошкоджено багатоповерховий будинок. Водночас у ДСНС повідомили про пошкодження приватного будинку в Дарницькому районі.

“Виклики екстрених служб в Печерський, Соломʼянський та Дніпровський райони столиці. Підрозділи прямують на місця”, – повідомив водночас мер Віталій Кличко.

“У Печерському районі внаслідок падіння уламків ракети руйнування в нежитловій триповерховій будівлі. Екстрені служби працюють на місці”, – додав міський голова.

Поранені внаслідок атаки на Київ

Спершу Кличко поінформував про двох постраждалих у Печерському районі. Одній жінці надали допомогу на місці. Другу – медики госпіталізували.

Згодом кількість постраждалих зросла до п’яти. Трьом жінкам медики надали допомогу на місці. Двох, зокрема й 16-річну дівчину, госпіталізували.

Про загиблих наразі не повідомляється.

Водночас у КМВА повідомили про чотирьох постраждалих. Там розповіли деталі про їхній стан:

У жінки віком 33 роки – закрита черепно-мозкова травма, забійні рани. Постраждала госпіталізована до лікарні.

У жінки віком 53 роки – гостра реакція на стрес.

Вагітна віком 26 років звернулася до медиків із поганим самопочуттям.

У дівчини віком 16 років – політравма, вона госпіталізована до Охматдиту.

Під завалами можуть бути люди

В ДСНС повідомили, що на місцях падіння уламків ракет тривають аварійно-рятувальні роботи, під завалами можуть бути люди.

У будівлі однієї зі шкіл розгорнуто штаб допомоги Червоного Хреста.

Кличко повідомив деталі про атаку по столиці

Кличко прибув на одне з місць падіння уламків російських ракет після атаки. Він голова зняв на відео руйнування і записав відеозвернення на місці.

Мер Києва повідомив, що внаслідок атаки влучань у багатоповерхові житлові будинки немає. Але рятувальники розбирають завали зруйнованої триповерхової будівлі – одного з приміщень (спортивного призначення) державного навчального закладу. У сусідніх житлових будинках пошкоджені вікна.

На щастя, минулося без жертв.

Зруйнована частина будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну

У Міністерстві культури та інформаційної політики уточнили, що ворожа ракета зруйнувала частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука.

Так, руйнувань зазнала центральна частина корпусу. Зокрема, вщент зруйновані спортивна зала, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєвих пошкоджень зазнали приміщення кафедр та авдиторії закладу.

“У найкоротший термін буде оцінено масштаби руйнувань та передбачено заходи для здійснення протиаварійних робіт на зруйнованих об’єктах”, – зазначили в Мінкульті.

Чим РФ атакувала Київ – скільки цілей знищено

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що близько 10:30 ворог завдав удару по Києву двома балістичними ракетами з окупованого Криму.

Цілі знищено, тип встановлюється. Дякую захисникам неба за бойову роботу!” – зазначив Олещук.

Як зауважив Попко, вранці ворог знову атакував столицю – втретє за останні п’ять днів.

“Цього разу – балістичними ракетами. Близько 10:30 противник запустив дві балістичні ракети з території тимчасово окупованого Криму. Обидві ворожі ракети знищені силами та засобами ППО! Тип зброї встановлюється”, – йдеться в заяві голови МВА.

Реакція влади на атаку по Києву

На атаку по Києву відреагував керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

“путін та росія – терористи. Вони = ІДІЛ“, – коротко написав голови ОП в Мережі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com