РФ не перерве бойові дії в Україні навіть у разі переговорів, – Лавров

19.04.2024, 15:31
157589

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив представникам кількох російських видань про те, що країна-агресор не має наміру переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв’язала Росія.

Читайте також: Вночі армія РФ цілеспрямовано атакувала об’єкти “Укрзалізниці”: що відомо

За даними росЗМІ, про це Лавров заявив в інтерв’ю радіостанціям Sputnik, “Комсомольская правда” і “Говорит Москва”, коментуючи домовленості, які нібито обговорювали в Стамбулі.

“Ми не будемо на період переговорів робити будь-яких пауз у бойових діях. Процес має йти”, – заявив Лавров.

Крім того, він заявив, що у Китаю є ініціатива глобальної безпеки, яка перегукується з думками Кремля. Крім того, Росія вимагає – заборонити в Україні існування військових баз і навчань за участю третіх країн за винятком випадків згоди всіх “країн-гарантів”, зокрема РФ і Китаю.

Також Лавров згадав, що обговорювали долю Харкова та інших регіонів України.

“Треба відсувати лінію, з якої вороги можуть по нас бити. Харків тут відіграє важливу роль… Реалії стали іншими: у нас тепер є “4 споконвічних регіони”, – заявив Лавров.

“Гарантії” нібито передбачали, що захоплені частини України, зокрема, окупований півострів Крим і Донбас мають належати Російській Федерації.

“У цьому “стамбульському документі” були гарантії… Межею серйозності вважалася стаття 5-та Вашингтонського договору про створення Північно-Атлантичного альянсу. Дослівно її не стали відтворювати, але там були узгоджені інші кілька форм… Написано було спеціально, що ці гарантії безпеки не поширюються на Крим і Донбас, що, загалом-то, означало, що їх чіпати не можна, а то ніякі гарантії не діють”, – заявив Лавров.

При цьому Лавров заявив, що попередження про те, що РФ найближчими роками, у разі поразки України, нападе на країни НАТО, є нібито “нагнітанням загрози”, “частиною хитромудрого плану вибивання грошей у своїх парламентів на продовження війни”.

Глава російського МЗС заявив, що країна-агресор не довіряє Україні і Кремль переконаний у необхідності продовжити кровопролитну війну.

“У Росії є повна переконаність у необхідності сьогодні продовжувати “СВО” в Україні”, – цитують Лаврова деякі ЗМІ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com