РФ перекидає на фронт загони “шторм Z”: у ЗСУ пояснили, що це таке

17.05.2023, 18:30
140725

Командування російської окупаційної армії почало використовувати на полі бою штурмові роти “Шторм Z”, які складаються зі злочинців, які ще не встигли потрапити до місць позбавлення волі.

Читайте також: РФ, ймовірно, намагається збільшити тактичний наступ в районі Бахмута – ISW

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, інформує УНІАН.

Він зазначив, що російське військове керівництво використовує всі можливості, щоб поповнити особовий склад, який несе постійні серйозні втрати.

“Вони використовують і мобілізований, і бойовий армійський резерв (БАРС), і територіальні війська, в різні добровольчі батальйони заманюють, і зараз, наприклад, роти “Шторм Z”, які формують з людей, що мають проблеми з законом”, – пояснив Череватий.

Він розповів, що штурмові підрозділи “Шторм Z” складаються з громадян, які мають проблем з законом. Російське військове командування робить пропозицію таким громадянам, або сісти до тюрми, або відправитись на фронт у якості добровольця. Тому ці загони відрізняються від “вагнерівців”, яких набирали безпосередньо через зеків.

“Можна сказати, що МО РФ перехоплює ініціативу у “Вагнера”, якому зараз дещо підрізали в цьому напрямку можливість наповнення особовим складом, і тому вони використовують такі ж методи. Через військкомати замість того, щоб як і раніше віддавати їх “Вагнеру”, намагаються створювати ці “Шторм Z” роти”, – підсумував спікер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com