РФ проведе “вибори” президента на окупованих територіях: в ЄС зробили заяву

13.12.2023, 16:01
151248

Європейський Союз засуджує плани країни-агресорки Росії провести “президентські вибори” на тимчасово окупованих територіях України, а також не визнає результати такого “голосування”.

Читайте також: В Україні розпочалося будівництво капітальних оборонних укріплень (фото)

Про це йдеться у заяві головного дипломата ЄС Жозепа Борреля.

“Так звані “вибори” грубо порушують Статут ООН та незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Росія не має жодних законних підстав для будь-яких таких дій на міжнародно визнаній території України. Політичне керівництво Росії та ті, хто причетний до їх організації, відповідатимуть за наслідки цих незаконних дій”, – наголосив він.

Боррель підтвердив непохитну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України та її права на самооборону.

“Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк і Луганськ – це Україна. Росія повинна негайно, повністю і беззастережно вивести всі свої війська і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, – зазначив головний дипломат ЄС.

За його словами, Євросоюз буде продовжуватиме надавати фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Києву у боротьбі з агресією Кремля.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com