Родинам загиблих у пожежі на Луганщині виплатять грошові компенсації: названа сума

10.07.2020, 15:10
77930

За словами голови Луганської ОДА Сергія Гайдая, держава виплатить по 200 тисяч гривень сім’ям п’ятьох загиблих внаслідок масштабних пожеж. Також компенсації отримають постраждалиі які втратили житло.

Читайте також: Пожежа на Луганщині: в мережі опублікували відео можливого підпалу

Про це Сергій Гайдай заявив у коментарі виданню Громадське.

Також він нагадав, що по 300 тисяч мешканці постраждалих сіл отримають на відновлення чи купівлю будинків, 50 тисяч на ремонт і 20 тисяч людям, які “були на місці й постраждали”.

“Сподіваємось, що наступного тижня ми вже отримаємо гроші і будемо віддавати їх людям”, — сказав Гайдай.

Також очільник області повідомив, що повністю згорілі та пошкоджені будинки є у селі Смолянинове та у дачному кооперативі.

Для отримання компенсацій за житло, люди повинні мати документи про власність на нього. Однак, тим людям, які таких документів не мають, допоможуть їх отримати.

“Є люди, у яких не оформлені будинки, але ми зарезервуємо для них гроші, будемо допомагати їм, пришвидшувати оформлення, і вони теж отримають гроші”, — запевнив Гайдай.

Нагадаємо, пожежа виникла 6 липня поблизу села Осколонівка на території Боровського лісництва на близько 50 гектарах. Проте 7 липня через пориви вітру загорілися ліси у Новоайдарському районі Луганщини на площі приблизно 90 гектарів. Відомо про 5 підтверджених загиблих унаслідок пожежі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com