“Roshen” заплатить значну суму до бюджету Борисполя за будівництво бісквітного комплексу

23.10.2019, 10:32
48460

Господарський суд Київської області зобов’язав “Бісквітний комплекс “Рошен”” доплатити 23,19 мільйона гривень в бюджет Борисполя за будівництво фабрики.

Читайте також: У НАБУ на Порошенка завели справу через недбалість

Про це йдеться в рішенні суду.

Повідомляється, що суд визнав чинною угоду між містом і компанією, відповідно до якої пайовий внесок має складати 10% від кошторису будівництва комплексу, який склав 667,31 мільйона гривень. Однак “Бісквітний комплекс “Рошен”” заплатив лише 30 мільйонів зі всієї суми.

Суд зобов’язав компанію сплатити 23193,6228 гривні, попередньо з боргу вирахували вартість прокладення до комплексу інженерних споруд і комунікацій.

Зазначається, що у 2016 році журналісти програми “Схеми” розповідали, що “Бісквітний комплекс “Рошен”” отримала 7,5 гектара у Борисполі на позаконкурсних умовах – без конкурентів і земельного аукціону.

За даними журналістів, мер Борисполя на етапах погодження надання землі під комплекс змінював свою позицію щодо можливого розміру пайового внеску Roshen у бюджет міста. У 2015 році він заявляв, що корпорація заплатить місту 130 мільйонів гривень (10% від тоді анонсованої тоді вартості проєкту в 1,3 мільярда). Через рік він погодився на 30 мільйонів від Roshen, тобто на суму, вчетверо нижчу.

Кошторис бісквітного комплексу склав не 1,3 мільярда, а 667,3 мільйона гривень. Відповідно до додаткової угоди між містом і корпорацією, розмір пайового внеску мав скласти 10%, тобто понад 60 мільйонів гривень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com