Російська Федерація заборонила транспортування нафти до України

18.04.2019, 14:32
21432

РФ встановлює заборону на експорт нафти і нафтопродуктів до України. Про це 18 квітня заявив прем’єр-міністр Дмитро Медведєв, передають Известия.

Читайте також: Білорусь та Росія побили горщики: Лукашенко оштрафує Путіна на 26 млрд

Такі дії пояснили відповіддю на дії Кабміну України, який розширив список заборонених для імпорту російських товарів.

Дмитро Медведєв також повідомив про розширення заборони на ввезення деяких українських товарів. “Ми змушені свої інтереси захищати і вжити відповідних заходів”, – заявив він. Серед іншого це торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, “вартість якої сягнула 250 млн доларів”.

За його словами, деякі російські товари можна буде вивозити до України лише після спеціального дозволу. У цю категорію входить продукція ПЕК, зокрема вугілля і нафта, і нафтопродукт. Заборона почне діяти від 1 червня 2019-го.

При цьому в українських споживачів залишиться формальна можливість закуповувати в РФ енергоресурси та інші товари. Для цього, за словами російського прем’єра, передбачений механізм окремих дозволів.

За розрахунками Reuters, російські НПЗ 2018 року поставили в Україну 2,668 мільйона тонн дизпалива. Основна частина припала на НПЗ “Роснефти” – 2,495 мільйона тонн.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com