Російська хакерська група зізналася в атаці на “Київстар”

13.12.2023, 15:32
151246

У СБУ підтвердили, що хакерську атаку на мережу найбільшого мобільного оператора “Київстар” здійснило одне із російських угруповань. Раніше у ЗМІ повідомлялося про групу хакерів “Солнцепек”.

Читайте також: Росіяни встановлюють на “шахеди” бойові частини від таємничої ракети – Defense Express

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом хакери групи “Солнцепек” на сторінці у телеграм пишуть, що це нібито вони атакувала мережу “Київстару”. Вони заявили, що “взломали” мережу начебто через те, що компанія допомогає ЗСУ.

“Ми, хакери “Сонцепек”, беремо на себе повну відповідальність за кібератаку на “Київстар”. Ми знищили 10 тисяч комп’ютерів, понад 4 тисячі серверів, всі системи хмарного зберігання даних та резервного копіювання. Ми атакували “Київстар”, бо компанія забезпечує зв’язком ЗСУ, а також державні органи та силові структури України”, – написали вони, погрожуючи іншим структурам.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com