Російські окупанти катують взятих у заручники мирних мешканців Херсона – Денісова

15.05.2022, 19:02
119725

З перших днів окупації у соціальних мережах почали масово з’являтися повідомлення з фото та закликами про допомогу у пошуку зниклих батьків, дружин, дітей, друзів.

Читайте також: “Росія зберігає стабільно високий рівень виснаження” – британська розвідка

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

“Жителі тимчасово окупованого міста, виходячи в магазин, щодня ризикують потрапити в полон окупантів. Перебування вдома також не рятує херсонців від викрадення, адже російські військові заходять до під’їздів, вибивають двері та вивозять людей у невідомому напрямку”, – зазначила вона.

У разі потрапляння на вуличну перевірку окупанти здійснюють огляд тіла на наявність татуювань, переглядають вміст телефону, машини, речей. Багато хто не проходить цю “процедуру”. Після цього людей відвозять у невідомому напрямку, додає Денісова.

“Херсонці, які побували в полоні і вирвалися на підконтрольну уряду України територію, розповідають про знущання та насильство, що застосовувалося до них під час допитів. Катування, викрадення та вбивство російськими бойовиками мирного населення є нічим іншим як актом тероризму відповідно до Конвенції Ради Європи про попередження тероризму та воєнним злочином відповідно до статті 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду”, – наголошує уповноважена ВРУ з прав людини та закликає ООН врахувати ці факти воєнних злочинів РФ в Україні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com