Російський шпигун влаштувався до лав ЗСУ та шпигував за бойовою авіацією

4.05.2023, 18:02
140037

СБУ в Україні затримала російського “крота”, який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ та передавав інформацію окупантам.

Читайте також: ЗС РФ досягли незначних успіхів у Бахмуті – ISW

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як стало відомо, військова розвідка затримала ворожого інформатора на Миколаївщині. Чоловік виявився мешканцем Криму, який у 2014 році підтримав російських загарбників і залишився на території тимчасово окупованого півострова.

“Там він отримав паспорт громадянина рф і добровільно став на військовий облік країни-агресора. Згодом на нього вийшов представник російської спецслужби з “пропозицією” щодо негласної співпраці. За вказівкою агресора перед початком повномасштабного вторгнення фігурант прибув до Миколаївської області, де проживають його родичі. На території південного регіону він мав збирати розвіддані про місця дислокації та переміщення українських військ. Для цього минулого року він мобілізувався до ЗСУ”, – розповіли в СБУ.

Згодом, перебуваючи у лавах однієї з українських військових частин, він шпигував за переміщенням бойових літаків та позиціями системи протиповітряної оборони нашої держави. Також його цікавила інформація про склади з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами Сил оборони.

“Співробітники СБУ затримали фігуранта під час виконання ним ворожого розвідувального завдання. За даними слідства, отримані відомості він дистанційно передавав окупантам через свою колишню дружину, яка проживає у Криму і перебуває у полі зору російської спецслужби. Для комунікації використовував анонімний месенджер. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину”, – додали в СБУ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com