“Росія хоче спровокувати кров та новий Майдан”, – журналіст про масові протести в Мінську та необхідність України допомогти державі-сусідці

11.08.2020, 14:33
81043

Білорусь повстала проти Лукашенко, але найбільше небезпечні дії Росії.

Читайте також: Людям стріляли в спину, а жінок били ногами (шокуючі відео найкривавішої ночі)

Таку думку висловив редактор видання “Цензор. нет” Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

“Прямо зараз російські спецслужби збирають інформацію та опрацьовують оперативні плани втручання у білоруські справи до надання “підтримки миру” відповідно до домовленостей про союз. А Росія обов’язково має намір спровокувати кров і кров, як викликали забій і кров на Майдані.

Путін не захоче втрачати можливість вступити в Білорусь силою, щоб запобігти створенню іншої проєвропейської держави між РФ та ЄС. Росія буде діяти агресивно, щоб захопити повний контроль над державою.

Мене турбує, що Україна зараз занадто безпорадна, щоб переслідувати якусь злагоджену політику щодо Білорусі, яка є одним з наших найбільших сусідів та її становища – предметом нашої національної безпеки.

Президент України має збирати всі силові структури без реклами. Треба терміново збільшити кількість спостерігачів ситуації від різних органів влади, а також кількість журналістів, які готові об’єктивно висвітлювати те, що відбувається. Не треба втручатися в білоруську політику – самі розбираються, не дай Боже. Але треба протистояти російській політиці, викрити інциденти російського агентства, спробувати запобігти російській провокації та ймовірному вторгненню в РФ.

Що зараз очевидно?

Штабу повстання немає – вони не потрібні в сучасному мережевому суспільстві. Кожен може стати інформаційним хабом в соціальній мережі, а кожна інформаційна компанія може стати координаційним та мотиваційним центром. Булави в цьому вимірі не працюють, це не ознака сили, а ознака слабкості.

Лукашенко відсутній в соціальних мережах, де безнадійно програє, як програв Янукович. Лукашенко в лавах поліції, він по ТБ. Але на вулиці немає прихильників, немає тих, хто дивиться телевізор, люди дивляться соціальні мережі. Тому ситуація різко змінюється – протести в усій країні неможливо гасити, так як Янукович, Лукашенко витяг всіх своїх спецслужб у Мінськ, проте протести ростуть без проблем в регіонах.

Без сценарію електропостачання не можна буде все-таки змінити владу. Маю надію, що все буде обмежено для боротьби з поліцією та знешкодженням.

Не маю сумніву, що люди, які готові сміливо йти під булави і водомети, також будуть сміливо готові проливати кров, і їм потрібна свобода, а не диктатура Путіна. Україна повинна бути готова прийти на порятунок у разі російської агресії силами і засобами, які ми можемо правильно застосовувати, не шкодуючи українсько-білоруських відносин і шанобливого народу цієї країни”, – йдеться у  повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com