Росія може отримати від Ірану новий вид зброї

16.04.2024, 21:04
157428

Іран передає російським окупантам 130-міліметрові снаряди, якими військові злочинці б’ють по українським позиціям. Водночас РФ намагається це приховати.

Читайте також: Відверта заява Байдена: “РФ не зупиниться на Україні”

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко.

Так, експерт оприлюднив на своїй сторінці фото артилерійського снаряда окупантів. На фото видно 130-міліметровий боєприпас для гармати корпусної артилерії М-46.

“Дані гармати вироблялися з 1948 року і мали високу дальність стрілянини, залежно від типу боєприпасу. У радянській номенклатурі боєприпасів найбільш далекобійними були 53-ВОФ-482В та 3ВОФ43 з дальністю пострілу 27,5 км. З деяких пір росія почала знімати зі зберігання М-46, щоб добитися за допомогою буксированої артилерії паритету з українськими артсистемами, що передаються міжнародними партнерами”, – пояснив Олександр Коваленко.

Він також додав, що найцікавіше – це те, що цей снаряд не радянський, а іранський. Хоча окупанти намагаються видати його за китайський.

“Тобто Іран, окрім усієї іншої, на сьогоднішній день, верифікованої номенклатури БК (152-мм, 122-мм, 122-мм реактивні снаряди, 120-мм міни) передає Росії ще й 130-мм снаряди. Окремо хочу звернути увагу, що Іран мав на озброєнні одну з найчисленніших артилерійських компонентів з М-46 – близько тисячі стволів. А тому, не виключено, що в перспективі в Росію можуть вирушити в деякій кількості і гармати”, – наголосив Коваленко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com