Росія може перекинути свої кораблі з Балтики до Чорного моря – Defence Express

10.04.2024, 10:02
157081

Росія має технічну можливість перекинути кораблі з Балтійського моря.

Читайте також: У Польщі українця підозрюють у вбивстві чотирьох безхатченків

Про це повідомив військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков в ефірі “Еспресо”.

“Корабель класу “Буян-М” в РФ сконструювався зі специфічним завданням можливості перекидання і ходу через внутрішні водні шляхи. Річ у тім, що у Росії ще за часів Радянського Союзу була створена широка мережа каналів, є великі річки. Тому технічно у ворога дійсно є можливість перекинути кораблі до Чорного моря. Йдеться не лише про перекидання з Каспійської флотилії, як перед повномасштабним вторгненням РФ до України, а й з Балтійського моря”, – розповів Катков.

Він також прокоментував пожежу на ракетному кораблі “Серпухов” у Балтійському морі. Цей малий ракетний корабель проєкту “Буян-М” є найменшим носієм крилатих ракет “Калібр” у російському флоті. Такі кораблі присутні як у Чорному, так і в Балтійському морях.

“Знову ж таки питання в тому, як РФ збиралася його перекинути до Чорного моря в умовах, коли Туреччина заблокувала Босфор, щоб жодним чином жодні російські кораблі не змогли вийти з Чорного моря, і щоб ворог не мав можливості посилити своє чорноморське угруповання. Йдеться про перекидання “Буян-М” з Балтійського моря до Чорного. Але як бачимо, технічно це можливо”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com