Росія пригрозила Вірменії “наслідками” через ратифікацію Римського статуту

28.03.2023, 15:02
138045

Росія обурилася наміром Вірменії приєднатися до Римського статуту Міжнародного кримінального суду та попередила Єреван про “вкрай негативні наслідки”.

Читайте також: Ворог змінив тактику: Гуменюк розповіла, на що зараз Путін зробив ставку у війні

Про це пишуть роспропагандисти з посиланням на заяву МЗС РФ.

Кремль попередив Єреван про “вкрай негативні наслідки” для двосторонніх відносин, якщо Вірменія продовжить реалізацію плану, який має бути ратифікований парламентом після схвалення Конституційним судом.

“Москва вважає абсолютно неприйнятними плани офіційного Єревану щодо приєднання до Римського статуту Міжнародного кримінального суду на тлі недавніх незаконних та юридично нікчемних ордерів МКС проти російського керівництва”, – заявили в МЗС РФ.

Нагадаємо, Конституційний суд Вірменії підтримав ордер на арешт російського президента-диктатора Володимира Путіна, який видав Міжнародний кримінальний суд. Суд визнав зобов’язання, закріплені в Римському статуті Міжнародного кримінального суду, підписаному 17 липня 1998 року. Рішення озвучив голова Конституційного суду Арман Діланян.

Уряд Вірменії 2022 року звернувся до КС щодо визнання Римського статуту, щоб закликати Азербайджан до відповідальності за воєнні злочини, скоєні на території невизнаного Нагірного Карабаху.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com