Росія сприймає голодування Сенцова як шантаж

10.08.2018, 10:17
3808

У політичних колах Росії українського політв`язня Олега Сенцова сприймають за вмілого шантажиста і провокатора. Про це розповів адвокат українця Дмитро Дінзе.

“У мене є дані, що в розмовах російські дипломати озвучують точку зору, що Сенцов їх шантажує таким чином, спекулює своїм голодуванням. Нібито, щоб зіскочити з покарання. Вони його слова навіть не почули, або ретранслюють, що їм говорять інші люди”, – розповів Дінзе, пише Оbozrevatel

За словами адвоката, у справі Олега настало суспільне затишшя, хвиля спала. Через це уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова не цікавиться станом політв`язня. Уповноважений з прав людини на Ямалі теж у нього не був.

“Останній раз я його бачив 7 серпня. Схуд він на 30 кілограмів. Блідий, став сутулий. Він виглядає зараз, як голодні люди в фашистських таборах під час Другої світової війни”, – сказав правозахисник.

За даними лікарів колонії, Олег в критичному стані. У нього третя затяжна криза. Кажуть, що понад 114 днів Олег не протягне.

“Є приклади, коли люди голодували близько 114 днів, потім виходили з голодування і вмирали. Він відчуває, що втрачає сили кожен день. Олег у дуже поганому стані”, – розповів Дінзе.

За словами Сєнцова, з боку медичного персоналу до нього нормальне ставлення. Скарг у нього з цього приводу взагалі немає. Насильно його ніхто не годує. Він лежить один, більше нікого немає.

“Він не встає, тільки лежить. Він економить сили, щоб перебувати в свідомості. Якщо Сєнцов помре, то імідж РФ буде підірвано. Росія багато втратить як у політичному плані, так і в економічному”, – сказав Дінзе.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com