Росія та Іран працюють над новою “великою” міждержавною угодою, – МЗС РФ

12.12.2023, 20:04
151192

Росія та Іран прискорять роботу над новою “великою міждержавною угодою”. Про це повідомляється на сайті російського Міністерства закордонних справ. Відповідна домовленість була досягнута під час телефонної розмови глав МЗС країн Сергія Лаврова та Хоссейна Аміра Абдоллахіяна.

Читайте також: Україні доведеться тримати армію в режимі воєнного стану ще 10 років, – Світан

Зазначається, що глави зовнішньополітичних відомств докладно зупинилися на актуальних питаннях двостороннього співробітництва у розвиток підсумків розгорнутих переговорів президентів двох країн, що відбулися в Москві 7 грудня.

“Зумовлено прискорити роботу над завершенням узгодження нового “великого” міждержавного договору, який перебуває у високій стадії готовності”, – йдеться у повідомленні.

У ньому не уточнюється сфера дії угоди, яка укладається на тлі зростаючих політичних, торговельних і військових зв’язків між Москвою та Тегераном.

Як відомо, минулого тижня президент РФ Володимир Путін провів п’ять годин переговорів у Кремлі з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі.

Минулого місяця Кремль заявив, що Росія та Іран розвивають свої відносини, “зокрема у сфері військово-технічного співробітництва”, але відмовився коментувати припущення Білого дому про те, що Іран може розглядати можливість надання Росії балістичних ракет.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com