Росія вже випустила по Україні близько 3 тисяч ракет – Зеленський

2.07.2022, 07:30
123126

Росія вже випустила по Україні близько 3 тисяч ракет.

Читайте також: Необхідно зменшити вдвічі ставки податків на прифронтових територіях, – Артур Палатний

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив на спільній з прем`єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стьоре пресконференції у Києві.

“Загалом, ви знаєте, за чотири місяці повномасштабної війни Росії проти мирної України Росія вже застосувала близько 3 тисяч ракет. Така жорстокість російських дій лише підкреслює, наскільки правильними є рішення наших партнерів щодо надання Україні підтримки. Перш за все, це оборонна підтримка. Жодна держава у світі не повинна залишатися наодинці, коли є таке зло, коли воно існує”, – заявив Зеленський.

Також очільник держави нагадав, що сьогодні, 1 липня, російська армія завдала чергового жорстокого ракетного удару по звичайному житловому будинку в Одеській області у селищі Сергіївка.

“Такі ракети Х-22 створювали для ураження авіаносців та інших великих військових кораблів, а російська армія застосувала її проти звичайного будинку зі звичайними цивільними людьми”, – наголосив глава держави.

Він додав, що відомо про загибель 21 людини, серед них – дві дитини, ще понад 30 людей поранено.

“Це не одиночний удар, і це не випадковість, як щоденно говорить у масмедіа Російська Федерація. А це цілеспрямований ракетний удар Росії – терор Росії, будемо відверті, проти наших міст і селищ, наших людей, дорослих і дітей”, – заявив президент.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com