Росіяни вкотре ростріляли українських полонених, цього разу одразу дев’ятьох – DeepState

26.02.2024, 12:02
154770

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець підтвердив, що російські окупанти знову розстріляли українських військових, які здавалися в полон.

Читайте також: Росія цинічно порушує домовленості щодо поранених бійців ЗСУ в Авдіївці – Лубінець

За його даними, новий воєнний злочин росіян ймовірно трапився 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі.

“На відео, яке нам вдалося отримати, видно, що українські військові здаються у полон: їхні руки були підійняті до верху, вони показували, що беззбройні та не несуть загрози. Росіяни мали взяти їх у полон, але натомість нещадно розстріляли“, – сказав омбудсман.

Лубінець уточнив, що точна кількість страчених росіянами українців на тому відео не відома, ймовірно їх було щонайменше сім. Зауважимо, що у DeepState писали про дев’ятьох страчених українців.

Омбудсман наголосив, що такий розстріл – це воєнний злочин і чергове порушення Росією норм міжнародного гуманітарного права. Він негайно звернувся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, аби організації зафіксували та публічно визнали, що російські військові вбивають українських полонених.

“Для російської армії Женевські конвенції, правила та звичаї війни нічого не значать. Вони чинять за своїми негласними “конвенціями”, “правилами” та “звичаями” – жорстокості, підлості, ницості. Такі вбивства військовополонених – випадки не поодинокі. За них має бути покарання”, – підсумував Лубінець.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com