Росіяни збираються використати мелітопольців як живий щит: залишатись у місті дуже небезпечно

9.07.2022, 20:01
123576

Мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров заявив, що залишатися в місті стає все більш небезпечно, адже окупанти збираються використовувати цивільних як живий щит.

Читайте також: Путінські генерали звинувачують США у розведенні бойових кліщів в Україні для зараження росіян бореліозом

Наразі централізованої евакуації з міста немає, росіяни не погоджують “зелені коридори”. Проте містяни можуть виїжджати з Мелітополя на власних авто або за допомогою волонтерів. Про це Іван Федоров розповів в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

За словами мера, у місті починається гуманітарна криза через відсутність газопостачання та проблеми з електроенергією.

“Сьогодні залишатись у Мелітополі зовсім небезпечно. На тимчасово окупованих територіях , а особливо в Мелітополі, наростає гуманітарна криза після того, як з вчорашнього вечора (8 липня – ред.) зник газ. Ми очікуємо великі проблеми з електроенергією через те, що два дні тому рашистами повністю захопили електричні мережі і сьогодні там немає навіть диспетчерів”, – каже Федоров.

За його словами, існує дуже висока загроза, що місто взагалі залишиться без алектроенергії.

“Тож на території тимчасово окупованого Мелітополя сьогодні зовсім небезпечно. Це гуманітарна катастрофа, і люди відчувають себе як заручники”, – зазначає мер.

Федоров наголошує, що сьогодні за можливості необхідно евакуюватися з міста, адже росіяни розміщують свою техніку просто посеред житлових будинків і дитячих майданчиків.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com