РПЦ МП посилила кремлівську риторику щодо війни Росії в Україні – ISW

30.03.2024, 15:05
156592

Російська православна церква московського патріархату об’єднала кілька кремлівських ідеологічних наративів, намагаючись сформувати ширшу націоналістичну ідеологію навколо війни в Україні і експансіоністського майбутнього Росії.

Читайте також: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

РПЦ МП посилила кремлівську риторику щодо війни Росії в Україні та назвала її екзистенціальною та цивілізаційною “священною війною”, що є значним відхиленням для російської влади, яка досі старанно уникала офіційного формулювання вторгнення Росії до України як будь-яку “війну”.

РПЦ МП, схоже, об’єднує попередні паралельні кремлівські наративні зусилля у відносно цілісну ідеологію, зосереджену на національній ідентичності та демографічному відродженні, яка обіцяє росіянам період національного відродження в обмін на соціальні та громадянські обов’язки.

РПЦ МП підкреслила, що “відновлення єдності російського народу” через війну в Україні є ключовою умовою виживання та успішного розвитку Росії протягом XXI століття.

Аналітики вважають, що цей заклик до відновлення є повномасштабним знищенням української нації та затягування її до Росії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com