Румунія відмовила Росії в поставці зброї на територію Сербії

27.07.2019, 12:45
34732

Румунія не дозволила транзит через Дунай російської військової техніки для Сербії, оскільки це забороняють європейські санкції, запроваджені через агресію РФ проти України.

Читайте також: Європейські країни звернулись до Ірану із закликом зберегти ядерну угоду

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на румунський сайт Mediafax, це підтвердили в міністерстві закордонних справ Румунії.

Раніше сербські ЗМІ повідомили, що румунська влада заблокувала транзит російського транспорту з озброєннями через Дунай, не видавши на це ліцензію.

В румунському міністерстві пояснили, що для видачі транзитної ліцензії на перевезення військової продукції, яка за законом може видаватися тільки румунському оператору, необхідне дотримання кількох умов.

Одна з умов полягає в тому, що послуги румунського оператора не повинні прямо або побічно відповідати інтересам фізичних або юридичних осіб з Росії відповідно до рішення 2014/512/PESC Ради ЄС про обмежувальні заходи у відповідь на дії Росії з дестабілізації ситуації в Україні.

“Ця умова не була виконана в цій ситуації, тому компетентна румунська влада не могла видати відповідну ліцензію”, – заявили в МЗС Румунії.

За даними сербських ЗМІ, мова йде про відправлення 30 танків та 30 БРДМ, які Белград повинен отримати на основі контракту між Сербією та Росією.

Читайте також: У США відновлюють смертну кару

Сербія підтримує міцні політичні зв’язки з Росією і відмовляється приєднатися до західних економічних санкцій проти Москви. Белград почав переговори про вступ до ЄС, але, на відміну від інших балканських держав, не хоче вступати в НАТО.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com