Румунські фермери вимагають заборони на агроімпорт з України

17.09.2023, 11:20
146840

Румунські фермери звернулися до уряду з проханням в односторонньому порядку заборонити імпорт українського зерна та інших продуктів харчування після того, як Європейська комісія вирішила зняти обмеження.

Про це пише “Європейська правда”.

Читайте також: В Росії назвали умову повернення до “зернової угоди”

Альянс сільського господарства та кооперації звернувся в суботу до уряду Марчела Чолаку з проханням заборонити імпорт деяких агропродовольчих товарів з України, заявивши, що цей захід є необхідним для порятунку румунських фермерів та захисту продовольчої безпеки Румунії.

Зокрема, представники Альянсу звернулися з проханням про термінове прийняття нормативного акту, який би заборонив імпорт до Румунії низки агропродовольчих товарів з України.

“Цей односторонній захід є необхідним для порятунку румунських фермерів та захисту продовольчої безпеки Румунії. Рішення Європейської комісії не продовжувати заборону на імпорт для п’яти країн-сусідів України зобов’язує румунський уряд прийняти таке рішення, якщо ми хочемо говорити про національний агропродовольчий сектор. Ми також усвідомлюємо, що необхідно провести термінову дискусію, до кінця понеділка – 18 вересня, з асоціативним середовищем агропродовольчого сектору, щоб аргументовано встановити перелік продуктів, на які поширюється ембарго “, – йдеться в заяві Альянсу сільського господарства та кооперації.

“Якщо така країна, як Польща, яка рішуче і всебічно підтримує Україну проти російської агресії, прийняла таке одностороннє рішення після того, як 15 вересня закінчився крайній термін, ми не розуміємо, чому Румунія не хоче робити те ж саме”, – йдеться в заяві.

У заяві зазначають, що їх прохання не впливає на транзит української сільськогосподарської продукції через Румунію в інших напрямках, як це відбувається зараз.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com