Саакашвілі отруїли важкими металами: американський токсиколог оцінює його стан як важкий

30.12.2022, 14:01
133342

Колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, якого 1 жовтня 2021 року затримали правоохоронці, могли отруїти важкими металами у грузинській в’язниці.

Читайте також: До чого готуватися у новому році: Ігнат повідомив, що наступний ракетний удар може бути потужніший, ніж 29 грудня

Про це повідомив американський експерт-токсиколог Девів Сміт, пишуть “Новини Грузія”.

Під час засідання Тбіліського міського суду Сміт розповів, що речовини потрапили до організму Саакашвлі у березні, тобто ще у в’язниці. Серед речовин, він припускає, це були ртуть, миш’як і барій. За два місяці у колишнього президента розвинулася інтоксикація. Токсиколог оцінює його стан як важкий.

“На мою думку, його організм отруєний різними металами. Серед них ртуть, вісмут/миш’як і барій. Вони викликають досить серйозні токсичні ефекти. Ці види важких металів виводяться з організму через деякий час, у процесі виведення з організму вони отруюють різні органи в організмі”, – сказав Сміт.

За його словами, отруєння колишнього президента Грузії сталося до його переведення до клініки “Вівамед” у травні 2022 року. На той час Саакашвілі уже мав симптоми, характерні для отруєння важкими металами. Токсиколог наголосив, що Саакашвілі потребує термінової детоксикації організму, але у Грузії немає відповідної установи. Тому Сміт рекомендує перевести його до закордонної клініки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com