Саакашвілі пропонує обміняти Олега Сенцова на Медведчука

3.07.2018, 12:34
3247

Глава партії “Рух Нових сил” Міхеїл Саакашвілі запропонував обміняти лідера руху “Український вибір” Віктора Медведчука на кримського режисера Олега Сенцова, який перебуває в російській колонії і голодує з середини травня.

Про це 2 липня екс-президент Грузії написав в Facebook.

“Потрібно негайно заарештувати Медведчука, помістити його в загальну камеру з іншими зеками – і тоді Путін відразу ж сам заговорить про обмін українських заручників на свого кума. Ця тварюка, Путін, розуміє лише мову сили”, – зазначив Саакашвілі.

Він засудив українську владу за нерішучість.

“І Порошенко, і Луценко, і Аваков прекрасно знають, що на Медведчука клейма ніде ставити і посадити його точно є за що (і давно слід було – хоча б за банальну корупцію). Ну ладно – раніше не садили, бо він ділився… Але хоча б зараз, коли Сенцов при смерті, можна хоча б зараз забути про ці чортові гроші і врятувати своїх співвітчизників? Або фабрика в Липецьку дорожче життів українців?”, – звернувся Саакашвілі.

Медведчук з травня 2015 року входить до складу підгрупи з гуманітарних питань в рамках мінської тристоронньої контактної групи. Підгрупа займається обміном полонених на сході України.

Сенцов був засуджений в РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичного співтовариства і керівництві їм, замаху на придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, двох терористичних актах і підготовці ще одного теракту. Сенцов своєї провини не визнав.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com