Саміт миру у Швейцарії: Зеленський зробив заяву про участь РФ у наступних переговорах

17.06.2024, 10:05
160443

Президент України Володимир Зеленський висловився щодо залучення Росії до майбутніх переговорів, зокрема другого Саміту миру.

Читайте також: Президент Литви на Самміті миру закликав зберегти територіальну цілісність України

Про це глава держави сказав на підсумковій пресконференції 16 червня у Швейцарії.

Президент наголосив, що влада Росії не готова до справедливого миру.

“Ми повинні робити свою роботу. Давайте не думати за Росію. Давайте робити своє. Поки що Росія і її керівництво не готові до справедливого миру – і це факт. Не хочу рахувати їхні історичні, трагічні помилки, починаючи від окупації Криму, Донбасу, а потім повномасштабного вторгнення. Це їхні помилки, але це також помилка зривати зусилля світу щодо справедливого миру, навіть просто нам зібратися. І виходячи  з таким меседжем, що вони готові на закінчення війни і при цьому, а це дуже серйозна помилка, людина яка пропонує Україні вийти з ще якихось наших територій. Ті, які під нашим контролем, які наші. Законні”, – наголосив президент.

Зеленський також додав, що диктатор Володимир Путін припустився помилки, заявивши перед самітом про свою “мирну ініціативу”.

“Людина, яка хоче закінчити війну, вона може говорити будь-що, навіть про заморожений конфлікт, який не влаштовує нас, бо ми їм не віримо. Але тут людина абсолютно провокувала весь світ. Це помилка, яка для нас корисна. Тут за лаштунками країни говорили, що цим меседжем Путін передав всьому світу, що все, що він до цього говорив, про реальне бажання закінчити війну, — помножене на нуль. Це говорили всі країни. Навіть ті, які мають інший погляд, або мали. І це для нас також успіх”, – резюмував Володимир Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com