Саудівські жінки тепер можуть їхати за кордон без супроводу чоловіків

21.08.2019, 21:11
38335

У Саудівській Аравії почали впроваджувати реформу, яка знімає обмеження на поїздки для жінок старше 21 року за кордон без дозволу чоловіків. Про це передає France 24.

Читайте також: У Саудівської Аравії жінка вперше стала послом

″Саудівська Аравія у вівторок розпочала здійснення знаменної реформи, що дозволяє жінкам старше 21 років отримувати паспорти і виїжджати за кордон без дозволу “опікуна” чоловічої статі″, – йдеться в повідомленні.

Паспортний відділ почав приймати заяви від жінок у віці 21 року і старше на видачу або оновлення паспортів і виїзд за межі королівства без дозволу.

″Реформа проводиться після гучних спроб жінок уникнути звинувачень у зловживаннях опікунами, попри низку реформ, проведених принцом Мохаммедом ібн Салманом, включно з історичним указом у минулому році, який скасував єдину у світі заборону на водіння жінок″, – йдеться в повідомленні.

Згідно з іншими змінами, саудівським жінкам було також надано право офіційно реєструвати народження дитини, шлюб або розлучення і бути визнаними в якості опікунів неповнолітніх дітей нарівні з чоловіками.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com