СБУ оголосила підозру жінці, яка анонімно надіслала 2,2 млн партії “Батьківщина” (відео)

27.03.2019, 12:31
18233

СБУ затримала жінку, яка переказала на рахунок партії “Батьківщина” 2,2 млн гривень, залишившись при цьоиу анонімною. Порушниці оголосили про підозру.

Читайте також: СБУ попередила про фейкову інформацію напередодні виборів

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими ГУ СБУ в місті Києві та Київській області 25 березня повідомлено про підозру громадянці України, яка здійснила внески на підтримку однієї з політичних партій на загальну суму понад 2,2 млн грн, залишившись при цьому анонімною особою, тобто вчинила злочин, передбачений ст. 159-1 КК України, повідомляє прес-служба прокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що жінка знала про заборону анонімно робити внески на користь партій, але вступила в попередню змову з керівником відділення одного з українських банків, яка, у свою чергу, використавши службове становище та адміністративний вплив на персонал банку, забезпечила незаконне оформлення платежів та підбір осіб, від імені яких були здійснені незаконні банківські операції.

За результатами слідства особі, яка здійснювала анонімне фінансування політичної партії, оголошено підозру за ч. 4 ст. 159-1 КК України (порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації). Вирішується питання щодо оголошення підозри керівнику відділення банку.

Слідчі дії тривають.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com