СБУ викрила інтернет-агітаторів, які за гроші РФ поширювали фейки про COVID-19

6.04.2020, 12:11
68731

Служба безпеки України в Києві викрила та припинила діяльність групи інтернет-агітаторів, які за гроші з країни-агресора поширювали в українському сегменті Facebook фейковий контент про COVID-19, повідомляє Магнолія ТВ.

Читайте також: СБУ викрила держслужбовця у незаконній передачі таємних даних України

Оперативники спецслужби встановили, що двоє зловмисників виконували замовлення з Росії на публікацію неправдивої інформації про поширення коронавірусу. Їх метою було спричинення паніки, дискредитація дій влади та дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Для популяризації фейків про COVID–19 вони активно використовували мережу бот-акаунтів, недостовірну інформацію цілеспрямовано брали із заборонених російських соцмереж. Завдання ставились замовниками через закриту групу в “Вконтакте”, де інтернет-агітатори звітували й про виконану роботу.

Винагорода за протиправну діяльність надходила з гаманців електронних платіжних систем РФ із максимальною анонімізацією замовників.

Наразі викриті мешканці Києва визнали свою провину, надали доступ до акаунтів у закритих спільнотах і сприяють виявленню осіб “кураторів”.

Тривають невідкладні заходи для встановлення як безпосередніх замовників, так й інших можливих спільників інтернет-агітаторів.

Читайте також: СБУ викрила хакерів, які викрадали гроші з банківських рахунків

Нагадаємо, що за період дії карантину Служба безпеки України загалом виявила 81 особу, які поширювали фейки про коронавірус, із них – 6 інтернет-агітаторів, що діяли за завданням російської сторони.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com