СБУ затримала агента РФ: шпигував за HIMARS на півдні та коригував ракетні удари по Нікополю

29.10.2022, 19:02
130030

Служба безпеки затримала російського агента. Він шпигував за позиціями HIMARS і далекобійних британських гаубиць М777 на півдні України. Саме це були основні завдання зрадника.

Читайте також: В іранському дроні Mohajer-6 знайшли український компонент – розвідка

Про це повідомили пресслужби СБУ та Офісу генерального прокурора.

Зловмисник також корегував удар по Нікополю на Дніпропетровщині. Зокрема, він передав GPS- координати об’єктів енергетичної інфраструктури. Потім “звітував” окупантам про наслідки повітряних атак.

Слідство встановило, що зрадником  виявився мешканець села Вищетарасівка Нікопольського району. Чоловіка після початку повномасштабного вторгнення завербували представники російських спецслужб.

“Він надсилав ворогові координати розташування ЗСУ з посиланням на Google Maps, які в цей час вели обстріл військових об’єктів ворога, та повідомлення з вимогою терміново завдати удар по позиціях українських військових”, – наголошують у повідомленні ОГ.

Читайте також: У Кремлі обговорювали ядерний удар по Німеччині перед вторгненням до України – ЗМІ

Інформатор співпрацював з ворогом через Telegram. Чоловіка було викрито під час виконання чергового завдання ворога. Йому оголошено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com