СБУ затримала шпигуна російського ФСБ на Полтавщині

19.07.2019, 15:09
33738

У Кременчуці Полтавської області контррозвідка СБУ викрила місцевого мешканця, який тривалий час шпигував на користь ФСБ РФ. Про це 18 липня повідомив прес-центр української спецслужби.

Читайте також: Проти криворізького комбінату-гіганта СБУ відкрила справу за статтею “екоцид”

Колишній працівник Міністерства внутрішніх справ України був завербований у 2014 році на території Криму. У вербуванні брали участь колишні СБівці Путінцев та Сімагін, які зрадили присязі і перейшли на бік Росії та стали працювати у ФСБ.

Кременчужанин через особисті зв’язки збирав інформацію про діяльність військових частин та національно-патріотичних рухів на Полтавщині. Окрім того, він передавав списки мобілізаційного резерву, а також добровольців і волонтерів регіону, які приймали участь в АТО/ООС.

Зібрану інформацію шпигун пересилав через відпрацьовані співробітниками ФСБ канали електронного зв’язку, а також під час особистих зустрічей з кураторами на території Криму і Росії.

Генеральна прокуратура України уточнює, що затриманий здійснював свою шпигунські діяльність протягом 2016-2019 років.

Під час обшуків в агента вдома правоохоронці знайшли та вилучили електронні носії інформації, на яких оброблялися та зберігалися зібрані дані та документальні матеріали, засоби зв’язку, що використовувалися ним для контактів з представниками російської спецслужби, комп’ютерну техніку, а також 9 тисяч доларів та 4900 російських рублів, які йому заплатили за шпигунство.

Затриманому оголосили підозру у державній зраді, вирішується питання щодо йому обрання запобіжного заходу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com