Сергій Шкарлет пояснив, що робити батькам, якщо їх змушують купувати маски для дитини в школу

8.09.2020, 11:11
83522

Батьки не мають купувати дітям маски в школу, адже це мали закупити засновники закладів освіти. Він вважає, що якщо батьків змушують купувати маски дітям, то їм варто звертатися на гарячу лінію МОН.

Читайте також: У Чернівецькій ОДА просять МОН дозволити очне навчання початкових класів “червоної “зони

Про це в ефірі студії “Ранку з Україною” на телеканалі “Україна” повідомив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, щотижня, починаючи з липня, МОН проводило селекторні наради з обласними, міськими управліннями освіти, а також з директорам шкіл та вчителями і просило інформувати про готовність закладів освіти.

“Більша частина дійсно говорила, що майже готові і підручники, і засоби гігієни, засоби індивідуального захисту, дезінфектори”,– сказав Шкарлет.

Також, відповідаючи на запитання, що робити батькам у разі, якщо їх наполегливо просять придбати маски та санітайзери для школи т.в.о. міністра зазначив, що це має ознаки корупційної складової.

“Ви знаєте, якщо наполегливо просять, то це вже напівкорупційна складова”,– зазначив він.

Читайте також: Мер Івано-Франківська повідомив, коли діти підуть у садки і школи (відео)

Також він повідомив, що якщо у батьків вимагають здати гроші на маски або санітайзери вони можуть звертатись на гарячу лінію Міністерства освіти і науки.

“Вимагати ніхто не має права”,– сказав  Шкарлет.

Він також нагадав, що впродовж двох наступних тижнів Міністерство освіти і науки має намір перевірити всі регіони України щодо забезпечення шкіл засобами індивідуального захисту для того, щоб отримати реальну картину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com