У Чернівецькій ОДА просять МОН дозволити очне навчання початкових класів “червоної “зони

7.09.2020, 16:12
83472

Департамент освіти і науки Чернівецької ОДА звернувся із листом до Міністерства освіти і науки з проханням дозволити очне навчання учнів початкових класів у школах регіонів, віднесених до “червоної” зони епіднебезпеки.

Читайте також: Мер Івано-Франківська повідомив, коли діти підуть у садки і школи (відео)

Про це під час зустрічі із батьками школярів повідомила заступниця директора департаменту освіти і науки обласної адміністрації Надія Періус, передає Укрінформ.

“Наразі червона зона карантину встановлена у 6 регіонах нашої області. Тут можлива лише дистанційна форма навчання. Але ми у департаменті освіти сьогодні підготували і відправили до Міністерства освіти і науки України листа з ініціативою. Там ми попросили урядовців розглянути можливість і дозволити саме дітям початкової ланки і дітям дошкільного віку розпочати функціонування цих закладів”, – сказала освітянка.

Присутні на зустрічі батьки зі свого боку передали обласним чиновникам звернення, в якому просять відновити очну форму навчання у регіонах, віднесених до “червоної” зони.

Вранці 7 вересня кілька десятків невдоволених дистанційним навчанням батьків вийшли на пікет під стіни Чернівецької обласної адміністрації. Батьки вимагали очного навчання своїх дітей. Пікетувальники скаржились, що діти цілий день проводять за комп`ютерами і погано засвоюють матеріал.

Читайте також: В МОЗ повідомили, як саме доплачуватимуть медикам

Батьків запросили до адміністрації, де з пікетувальниками спілкуються заступниця голови ОДА Ірина Ісопенко та заступниця директора департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Надія Періус.

Як повідомлялося, в Україні з 7 вересня почало діяти нове епідемічне зонування, зокрема до “червоної” зони віднесено 29 адміністративно-територіальних одиниць. Серед них м. Чернівц, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони Чернівецької області.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com