Сергія Бубку звинуватили в отриманні хабаря під голосування за столицю Олімпійських ігор

5.07.2019, 11:56
31909

Колишній губернатор Ріо-де-Жанейро Сержіу Кабрал заявив, що за підтримку заявки його міста при виборі столиці Олімпійських ігор-2016 почесні члени Міжнародного олімпійського комітету отримали від нього хабаря, повідомляє сайт ″GamesBids.com″.

Читайте також: Аргентина й Уругвай повністю залишилися без електроенергії

Під час засідання суду Кабрал серед іншого назвав прізвища українського легкоатлета, переможця Олімпійських ігор 1988 року, Сергія Бубку і російського плавця, чотириразового олімпійського чемпіона Олександра Попова.

Губернатор, який проходить у справі про корупцію та інші фінансові зловживання, стверджує, що він підкупив не менше дев’яти осіб, щоб заручитися перемогою для Ріо-де-Жанейро, і витратив на ці цілі не менше двох мільйонів доларів.

За словами Кабрала, про переведення грошей були обізнані екс-президент Бразилії Луїс Ігнасіо Лула да Сілва і колишній мер Ріо-де-Жанейро Едуардо Паес.

Згідно зі свідченнями Сержіу Кабрала, в серпні 2009 року тодішній глава Національного олімпійського комітету Бразилії Карлос Артур Нузман познайомив його з президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламіном Діаком. Нузман натякнув йому, що Діак зможе забезпечити Ріо ​​”п’ять або шість голосів” в обмін на 1,5 мільйона доларів.

Читайте також: Скандальні ANNA MARIA зібрались на “Новую волну” в Росію від України

В результаті, за підсумками трьох раундів перемогла заявка Ріо-де-Жанейро (66 голосів), причому, Мадрид, що змагався з Ріо, отримав лише 32 голоси.

Ігри в Ріо-де-Жанейро пройшли з 5 по 21 серпня 2016 року і стали першою літньою Олімпіадою в Південній Америці.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com