Сезон перцю розпочався: рецепти дуже смачних страв, від яких ви будете у захваті

6.08.2023, 17:29
144706

Болгарський перець чудовий овоч, якого додають в салати і супи, консервують і запікають. Ми пропонуємо кілька чудових рецептів з перцю, які сподобаються навіть досвідченим гурманам.

Читайте також: Рецепт смачного салату на вечерю: готувати 5 хвилин

Перець в духовці – апетитні “Човники”

– перець болгарський – 3 шт;

– фарш м’ясний – 250 гр;

– круглий рис – 60 гр;

– помідори – 3 шт;

– твердий сир – 50-60 гр;

– рослинна олія – 40 гр;

– сметана – 100 гр;

– петрушка – кілька гілочок;

– сіль, перець – за смаком.

Промити рис. Закип’ятити 0.5 л. води, посолити і всипати рис. Перемішати і варити на невеликому вогні 15-20 хвилин. В кінці злити воду, рис остудити.

Вимити помідори, розрізати на половинки, натерти їх на тертці, шкірку викинути. Змішати в окремій мисці фарш, рис і помідори. Вимиту петрушку нарізати і додати в ємність. Інгредієнти перемішати, посолити і поперчити за смаком. Розігріти духовку до 180°C.

Болгарський перець вимити, розрізати уздовж навпіл. Видалити насіння і плодоніжки, змастити перець маслом і злегка посолити. Викласти всередину перцю раніше приготовлену масу. Форму для запікання змастити маслом, викласти перці і зверху змастити сметаною. Сир натерти на дрібній тертці і посипати перці.

Запікати блюдо 35-40 хвилин при 180°C, подавати гарячим.

Дієтичний фарширований перець без м’яса – “Рататуй”

Улюблена страва вегетаріанців / ua.depositphotos.com

– баклажани – 2 шт;

– кабачки – 2 шт;

– помідори – 7 шт;

– ріпчаста цибуля – 2 шт;

– болгарський перець – 4 шт;

– часник – 4 зубчики;

– оливкова олія – 100 мл;

– мелена паприка – 1 ч.л;

– трави прованські, сіль, зелень петрушки – за смаком.

Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обсмажувати на оливковій олії до золотистого кольору. З трьох помідорів зняти шкірку, у перців видалити плодоніжки і насіння. Нарізати овочі кубиками і додати до цибулі. Обсмажувати 10 хвилин, потім подрібнити в блендері. Готовий соус рівномірно розподілити за формою для запікання.

Духовку розігріти до 180°C. Баклажани і кабачки вимити, очистити від шкірки. Їх разом з рештою помідорів нарізати кружечками і викласти на соус, чергуючи між собою. Посолити за смаком. Оливкову олію змішати з подрібненим часником і покрити сумішшю овочі.

Форму накрити фольгою і відправити в духовку. Запікати 30 хвилин при 180°C. Зняти фольгу і запікати ще 20 хвилин. Готовий “Рататуй” посипати нарізаною петрушкою і подавати до столу.

Салат із смаженим болгарським перцем

– кабачок – 330 гр;

– перець болгарський – 150 гр;

– горіхи волоські – 30 гр;

– цибуля зелена – 20 гр;

– кріп свіжий – 10 гр;

– часник – 2 зубчики;

– олія соняшникова – 40 мл + 1 ст.л для заправки;

– соєвий соус – 1 ст.л;

– сіль, перець – за смаком.

Кабачок вимити, витерти насухо, обрізати края і нарізати спочатку кружечками, а потім брусочками. Перекласти овоч в миску, посипати сіллю і перемішати. Залишити на 15 хвилин, щоб з нього пішла зайва волога. Віджати кабачок від зайвої рідини, обсмажити на сильному вогні 7-8 хвилин, помішуючи. Перекласти овоч в тарілку.

Перець промити, видалити насіння і плодоніжки, нарізати смужками. У тій же сковороді обсмажити перець 5 хвилин. З’єднати перець з кабачком.

Крупно порубати волоський горіх, зелену цибулю промити і дрібно нарізати, часник очистити і подрібнити. Додати інгредієнти до овочів, перемішати. За бажанням перед подачею салат можна прикрасити петрушкою або кропом.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com