“Шахтар” програв італлійській “Аталанті” у Харкові

12.12.2019, 08:12
56373

Донецький Шахтар у Харкові програв італійській Аталанті в заключному турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Читайте також: Коноплянка розповів, чому перейшов у Донецький “Шахтар”

“Гірникам” для виходу в 1/8 фіналу потрібно було не програти Аталанті. Нічия влаштовувала за умови, що Динамо Загреб не виграє у Ман Сіті.

Аталанта продовжувала участь в єврокубках лише за умови перемоги в Харкові, тому гості активно почали матч, а ось Шахтар нервував і ледь не привіз гол у свої ворота вже в дебюті. Ісмаїлі невдало віддав пас назад і відразу три гравці Аталанти по черзі виявлялися в небезпечних позиціях перед ворітьми, але в підсумку удар Пашаліча з гострого кута долетів до рук Пятову.

Через кілька хвилин вже Кривцов віддав м’яч у своєму штрафному Мюріелю, той увійшов у штрафну, віддав під удар Гомесу, удар якого встиг заблокувати той же Кривцов.

Після важких 15-ти хвилин в дебюті Шахтар відсунув м’яч від своїх воріт і навіть забив, коли Коваленко відправив м’яч у сітку, але як показав VAR, в момент початку атаки Тете був в офсайді.

Далі до кінця тайму гра була рівною і напруженою. Боротьба йшла на всіх ділянках поля, але моментів при цьому було мінімум. У кінцівці тайму кілька моментів було у Шахтаря після передач Тете – спершу Мораес пробив під поперечину після навісу Тете, але воротар відбив на кутовий, а після подачі Тете від кута Степаненко пробив поруч зі штангою.

Читайте також: Найвідоміший бомбардир в історії “Шахтаря” одружився на російській моделі (фото)

Другий тайм активніше почали гості. Вже в його дебюті Мюріель несподівано вирішив пробити з дуже далекої відстані. М’яч йшов під поперечину, але Пятов перевів на кутовий.

На 56-й хвилині трапився дуже неоднозначний епізод. Мюріель підкотився під Додо поблизу штрафного. Повинна бути жовта картка, яка стала б для форварда Аталанти другою, але арбітр простив колумбійця.

Рівна гра продовжилася до 68-ї хвилини. Кастанья відправив м’яч у ворота після передачі Гомеса. Спершу арбітри зафіксували офсайд, але потім арбітр скористався допомогою VAR, і все-таки зарахував це взяття воріт.

А через п’ять хвилин Шахтар залишився в меншості. Додо на чужій половині поля відмахнувся від суперника і арбітр показав пряму червону картку бразильцеві.

Залишившись в меншості, “гірники”, схоже, опустили руки, і гості цим скористалися на 80-й хвилині. Малиновський прострілив зі штрафного від кута поля, а Пашаліч точно замкнув передачу.

До честі Шахтаря, він намагався забити хоча б гол престижу, був момент у Алана Патріка, який пробив в поперечину, але забити “гірникам” так і не вдалося. На відміну від Аталанти, яка забила третій м’яч – Степаненко скинув Пятову, перед яким стояв Госенс, який легко прокинув м’яч повз кіпера.

0:3 – Аталанта виходить в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, а Шахтар, завдяки перемозі Ман Сіті над загребським Динамо, продовжить навесні виступ в Лізі Європи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com