Ще одна курортна країна відмовилася приймати туристів

9.10.2020, 16:52
86229

8 жовтня Таїланд мав прийняти групу перших туристів з Китаю за програмою довгострокового туризму. Але місцева влада перенесла дату візиту на невизначений термін. Через це перші чартери з України, заплановані з 20 жовтня, також скасували та перенесли на дати з 23 грудня.

Читайте також: Румунія припинила авіасполучення з Україною

Чартерна програма від туроператора Anex Tour (Azur Air) на Пхукет розпочнеться 23 грудня, у Бангкок – з 25 грудня. До цього планувалося виконувати два рейси на тиждень з 20 жовтня, згідно з розкладом чартерних програм на сайті туроператора.

Як повідомили РБК-Україна в компанії “Авіачартер”, чартерні програми в Таїланд від інших авіакомпаній поки не планувалися через складну ситуацію кордонами й візовим режимом цієї країни.

Причина відстрочки – масовий фестиваль

Про перенесення дати прийому перших довгострокових туристів до Таїланду повідомив губернатор провінції Пхукет Наронг Вунсіау на сторінці адміністрації острова в соцмережі. Чиновник пояснив, що адміністрація провінції попросила уряд відкласти візит іноземних гостей, щоб не налякати місцевих туристів загрозою коронавірусу.

“Очікується великий наплив тайських туристів з усієї країни на знаменитий пхукетський вегетаріанський фестиваль. І багато висловили побоювання, що приїзд іноземців може скоротити число приїжджих тайців, які побоюються COVID-19”, – сказав Наронг Вунсіау.

Традиційний щорічний вегетаріанський фестиваль на острові Пхукет пройде цього року з 17 по 25 жовтня. На нього масово з’їжджаються гості на барвисті процесії та вистави.

Згідно з інформацією сайтів онлайн-бронювання авіаквитків, з 25 жовтня в країну можна буде потрапити рейсами авіакомпаній “Еmirates”, “Quatar”, “Austrian Airlines” з пересадками.

Труднощі з візою

Туристи, яких Таїланд готувався прийняти з Китаю, Скандинавії та країн Шенгенської зони в найближчі тижні, повинні приїхати за новою туристичною візою до 270 днів. Вони повинні будуть пройти своїм коштом двотижневий карантин і залишатися в країні мінімум 3 місяці.

На таких умовах в Таїланді в гості чекають на любителів зимувати на курортах із заможних європейських країн і тих, у кого є можливість виїхати зі своєї країни на великі терміни.

Згідно з інформацією сайтів онлайн-бронювання авіаквитків, з 25 жовтня в країну можна буде потрапити рейсами авіакомпаній “Еmirates”, “Quatar”, “Austrian Airlines” з пересадками.

В Таїланді під час пандемії влада застосувала одні з найбільш жорстких обмежень для перетину кордонів, розповів в коментарі РБК-Україна Олександр Шуляк, співзасновник туристичної компанії “Авіаліга”.

“Подорож в країну дозволено тільки для громадян країни Таїланд, топ-менеджменту компаній, які мають чинні контракти на роботу в Таїланді. При цьому, незалежно від наявності негативного ПЛР-тесту, всі, хто прилітає в країну, повинні перебуватимуть на карантині мінімум два тижні”, – пояснив експерт.

За його словами, найближчим часом Пхукет буде відкритий тільки для “довгострокових” туристів, які планують залишатися в країні кілька місяців.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com