Що дав би українцям законопроект Президента Зеленського

22.05.2019, 15:28
25965

Верховна Рада України не включила до порядку денного сесії президентський законопроект про зміну виборчого законодавства та про публічні закупівлі.

Читайте також: “Нова виборча система, як шлях до монополізації влади”, – Олексій Гарань

Жоден з них не набрав необхідної кількості голосів у парламенті. Якщо перший законопроект набрав 94 голоси, то інший 107.

Проект закону “Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів України” був зареєстрований вранці 22 травня у Раді під номером 10319.

Прийняття законопроекту дасть змогу:

1) обрати конституційний склад Верховної Ради України – 450 народних депутатів України, що є неможливим за чинної виборчої системи;

2) забезпечити належну реалізацію права голосу на виборах внутрішньо переміщеними особами, трудовими мігрантами та громадянами України, які постійно проживають за межами України, – вони матимуть на виборах ту ж кількість голосів, яку мають інші категорії громадян (на відміну від чинної системи, за якої відповідні категорії виборців не мають права голосувати за депутатів в одномандатних виборчих округах, що суперечить принципу рівного виборчого права).

Відповідний законопроект не внесли до порядку денного.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com