Що “не встиг” задекларувати новий міністр економіки Ігор Петрашко

22.03.2020, 09:14
67167

Новий міністр економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в електронній декларації перед призначенням на посаду вказав лише квартиру в Києві на 90 кв. м. Решта нерухомості, автомобілі, наявні гроші там не вказані.

Читайте також: Нардеп Дубінський заявив, що новий Прем’єр-міністр Шмигаль створив нову схему заробітків для Ахметова

Петрашко заявив, що обов’язково мав подати декларацію до входження на посаду, але не встиг її заповнити “через брак часу”, інформує Радіо Свобода.

“Я подав без наповнення, бо ви розумієте, що зібрати таку кількість документів за такий короткий час неможливо. Зараз збираю, сьогодні вже зробив там новий драфт і сподіваюся до встановленого законом терміну подати виправлену”, – сказав міністр.

Петрашко зазначив, що “вказав тільки київську квартиру, бо там треба було хоч щось вказати, а це місце реєстрації, і за процедурою треба було хоч якусь адресу дати. Все покажемо, воно все офіційне, мої доходи всі офіційні – ви побачите через податкову величезний дохід”.

Згідно з чинним законодавством, подати зміни до декларації можна протягом семи днів із моменту її подання.

Журналісти з’ясували, що в декларації не вказаний будинок на 409 кв. м в елітному котеджному містечку “Сонячна долина” в селі Романків під Києвом. Згідно з офіційним витягом із реєстру нерухомості, ним володіє дружина міністра Світлана, яка є громадянкою Росії. Також у її власності тут – 15 соток землі.

Московське майно вдалося віднайти за допомогою попереднього прізвища дружини Петрашка – Позднякова. Згідно з російським Єдиним державним реєстром нерухомості, вона має у власності третину квартири на 109 кв. м у Донському районі Москви (разом із матір’ю і братом). Кадастрова вартість квартири становить 18 млн 35 тис. 366 рублів (приблизно 200 тис. доларів). На сайтах оголошення вказано, що квартира в сусідньому будинку з утричі меншою площею коштує 100 тис. доларів.

Також, згідно з реєстром МВС України, Ігор Петрашко – власник двох автомобілів-позашляховиків – Suzuki Vitara S (2016 року випуску) і Land Rover Range Rover Sport (2017 року випуску).

У своїй біографії Петрашко повідомляв, що, серед іншого, працював у представництвах компанії Ernst&Young.

Читайте також: Верховна Рада призначила нового міністра економіки

Від 2007 року його робота пов’язана з російським інвестиційним капіталом. Відтоді Петрашко очолював інвестиційно-банківське управління і був керівничим директором інвестиційної компанії “Тройка Діалог Україна” – “дочки” великого російського інвестора, який своєю чергою потрапив у розслідування проєкту OCCRP, де журналісти викрили офшорну схему відмивання мільярдів доларів російським інвестбанком.

Також російська група “Тройка Діалог” є одним із інвесторів “Сбербанку Росії”. Від 2012 до 2013 роки Ігор Петрашко перейшов до української філії цього російського банку – очолював його департамент корпоративного бізнесу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com