Що їсти, щоб не старіти: 10 антивікових продуктів, які допоможуть зберегти молодість

8.05.2023, 23:07
140234

Гарна сяйлива шкіра відображає стан нашого організму та дозволяє нам мати молодший вигляд. Краса шкіри починається з харчування. Коли ми наповнюємо наше повсякденне меню яскравими продуктами, багатими на антиоксиданти, корисні жири, воду й необхідні поживні речовини, наше тіло висловлює вдячність через свій найбільший орган: нашу шкіру. Лосьйони, креми, маски й сироватки можуть зробити не так багато, як правильне харчування.

Читайте також: В Україні 9 травня з’явиться нове державне свято: Зеленський підписав указ

Дослідники дійшли висновку, що вживання фруктів та овочів – найбезпечніший і найздоровіший спосіб боротьби із тьмяним кольором обличчя та зморшками. Видання Нealthline назвало 10 найкращих антивікових продуктів, які живлять ваше тіло і надають шкірі сяйва, яке виходить зсередини.

Крес-салат

Крес-салат є чудовим джерелом:

кальцію

калію

марганцю

фосфору

вітамінів А, С, К, В-1 і В-2

Крес-салат діє як внутрішній шкірний антисептик та збільшує циркуляцію й доставлення мінералів до всіх клітин тіла, що призводить до посилення оксигенації шкіри. Антиоксиданти, що містяться у крес-салаті, які мають у своєму складі вітаміни А і С, можуть нейтралізувати шкідливі вільні радикали, допомагаючи запобігти появі зморшок.

Червоний болгарський перець

Крім високого вмісту вітаміну С, корисного для виробництва колагену, червоний солодкий перець містить потужні антиоксиданти, які називаються каротиноїдами.

Каротиноїди – це рослинні пігменти, відповідальні за яскраво-червоний, жовтий і помаранчевий кольори, які ви бачите у багатьох фруктах та овочах. Вони мають різні протизапальні властивості і можуть допомогти захистити шкіру від сонячних променів, забруднення та токсинів навколишнього середовища.

Папая

Цей смачний суперпродукт багатий різними антиоксидантами, вітамінами й мінералами, які можуть допомогти покращити еластичність шкіри та звести до мінімуму появу зморшок. Серед них:

вітаміни А, С, К та Е

кальцій

калій

магній

фосфор

вітаміни групи В

Широкий спектр антиоксидантів у папаї допомагає боротися з вільними радикалами та може затримувати ознаки старіння. Плоди також містять фермент під назвою папаїн, який забезпечує додаткові властивості, що омолоджують, і діє як один із кращих природних протизапальних засобів. Він також міститься в багатьох продуктах із відлущувальним ефектом.

Вживання папаї (або використання продуктів, що містять папаїн) може допомогти вашому тілу позбутися відмерлих клітин шкіри, зробивши її сяйливою та яскравою.

Чорниця

Чорниця багата на вітаміни А і С, а також антивіковий антиоксидант під назвою антоціанін. Саме він надає чорниці її глибокого, гарного синього кольору.

Ці потужні антиоксиданти можуть допомогти захистити шкіру від пошкоджень, спричинених сонцем, стресом і забрудненням навколишнього середовища, пом’якшуючи запальну реакцію та запобігаючи втраті колагену.

Броколі

Броколі – це протизапальний і омолоджувальний засіб, який містить:

вітаміни С та К

різні антиоксиданти

волокно

фолат

лютеїн

кальцій

Ваше тіло потребує вітаміну С для виробництва колагену, основного білка у шкірі, який надає їй сили й еластичності.

Шпинат

Шпинат дуже зволожує та містить антиоксиданти, які допомагають насичувати киснем і відновлювати весь організм. Він також багатий:

вітамінами А, С, Е та К

магнієм

залізом рослинного походження

лютеїном

Ця універсальна листова зелень з високим вмістом вітаміну С збільшує вироблення колагену, роблячи шкіру пружною та гладкою. Вітамін А, якою вона забезпечує, може сприяти зміцненню та блиску волосся, водночас вітамін К допомагає зменшити запалення в клітинах.

Горіхи

Багато горіхів (особливо мигдаль) є чудовим джерелом вітаміну Е, який допомагає відновлювати шкірні тканини, утримувати вологу в шкірі та захищати її від шкідливого впливу ультрафіолетових променів. Волоські горіхи навіть містять протизапальні жирні кислоти омега-3, які можуть допомогти:

зміцнити мембрани клітин шкіри

захистити від сонячних променів

надати шкірі гарного сяйва, зберігши її природний ліпідний бар’єр

Авокадо

Авокадо містить велику кількість жирних кислот, що борються із запаленнями та сприяють гладкості й еластичності шкіри. У його складі також безліч необхідних поживних речовин, які можуть запобігти негативним наслідкам старіння, зокрема:

вітаміни К, С, Е та А

вітаміни групи В

калій

Високий вміст вітаміну А в авокадо може допомогти нам позбутися відмерлих клітин шкіри. Вміст каротиноїдів може також допомогти у блокуванні токсинів і пошкоджень від сонячних променів, а ще захистити від раку шкіри.

Солодка картопля

Помаранчевий колір солодкої картоплі зумовлений наявністю в ній антиоксиданту під назвою бета-каротин, що перетворюється на вітамін А, який може допомогти відновити еластичність шкіри, прискорити оновлення її клітин та, зрештою, зробити її м’якою й молодою.

Цей коренеплід також є відмінним джерелом вітамінів С та Е, які можуть захистити нашу шкіру від шкідливих вільних радикалів та зберегти сяйливий колір обличчя.

Зерна граната

Гранат століттями використовувався як цілющий лікарський фрукт. Гранати з високим вмістом вітаміну С і безлічі потужних антиоксидантів можуть захистити наш організм від пошкодження вільними радикалами та знизити рівень запалення в організмі.

Ці корисні фрукти також містять з’єднання під назвою пунікалагін, яке може допомогти зберегти колаген у шкірі, уповільнюючи ознаки старіння.

Харчуючись цими антивіковими продуктами, ми можемо отримати енергію, щоб мати гарніший вигляд і краще почуватися. Вибирайте фрукти й овочі насиченого кольору. Насичені відтінки зазвичай є ознакою сильніших радикальних корисних властивостей, які збережуть вашу шкіру здоровою та яскравою. Чим більше кольорів ви зможете вмістити на своїй тарілці, тим краще.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com